lasik patient stories
lasik FAQ
lasik in Istanbul

De Behandeling (stap voor stap)

Vergeet niet voordat u komt uw lezen uit te doen. Met zachte lenzen minstens 3 dagen (meest ideale 1 week) en met harde lenzen moet u minstens 4 weken van te voren uw lenzen uit doen.

De bevrijding van de bril en contactlenzen bestaat uit drie fasen

De eerste fase ( Het vooronderzoek)
Corneal topography before lasik treatmentEerst krijgt u een grondig oogonderzoek zoals videotopography (hoornvlies kaart), 3D analyse van de binnenkant van uw ogen, pachymeter (meet de dikte van uw hoornvlies op) enz. Tijdens deze onderzoeken krijgt u druppels in uw ogen die ervoor zorgen dat u pupillen groot worden waarbij de chirurg de achterkant van uw ogen kan controleren (retina). Met deze druppels zult een tijdje wazig zien en u heeft kans dat uw ogen gevoelig kunnen zijn voor licht. Indien nodig wordt ook de wavefront test gedaan voor de behandeling

We gebruiken tijdens de behandeling de “eye tracker”. Om de “eye tracker” te gebruiken moeten de pupillen op de natuurlijke grootte zijn vandaar dat pas 4 uur na druppels de behandeling kan worden gedaan

 De tweede fase (De laser behandeling)
Hier krijgt u de laserbehandeling. Eerst wordt u geinformeerd over wat er gaat gebeuren en als u wilt kunt u een kalmeringstabletje krijgen om zich beter te ontspannen. Als u nog vragen heeft worden die beantwoord en hierna wordt u naar de voorbereidingskamer gebracht en krijgt u een operatiemusts en schoensloffen .

Onze chirurg is getraind in psychologie en zij zal u alle steun geven die er nodig is tijdens de behandeling. Ook is er een Nederlandstalige gastvrouw aanwezig, wat een gerustgevend gevoel geeft.

In de voorbereidingskamer worden uw ogen verdoofd met oogdruppels. Na de verdovende druppels wordt u begeleid naar de laserkamer waar u gaat liggen op de behandelingstafel van de laser. Het belangrijkst tijdens heel het proces is dat u zich goed mogelijk ontspant en naar het lichtje van de laser blijft kijken. Nadat u bent gaan liggen worden u ogenleden zorgvuldig gedesenfecteerd en krijgt u een soort steriele doek op u gezicht waarbij u ogen alleen zichtbaar zijn.

Na de steriele doek worden u ogen geopend door een ooglidspreider, deze zorgt ervoor dat de ogleden opengehouden worden en u niet meer kan knipperen. Hierna worden uw ogen meermaals gewassen en krijgt u nog enkele verdovende oogdruppels.

Na deze procedure begint de Lasik , Lasek of Prk behandeling. De dokter bepaald na het vooronderzoek voor welke behandeling u geschikt bent. De laserbehandeling duurt alles bij alles iets van 15 minuten.

Na de behandeling krijgt u een beschermbril of oogpads en wordt u naar uw hotel gebracht.

Er zijn patienten die helemaal geen last hebben na de behandeling maar het gebeurt ook dat de patient zegt dat het voelt alsof er zand in de ogen zit. Vandaar dat het na de behandeling het beste is om gewoon lekker te gaan slapen.

De derde fase
Dit gedeelte is het leukst. U wordt wakker en u kunt gewoon zien zonder gebruik van een bril of lenzen. s'Morgens wordt u vanaf u hotel opgehaald en uw ogen worden gecontroleerd. Nadat de chirurg uw ogen heeft gecontroleerd en alles goed blijkt te zijn nemen wij afscheid van u.

 

Copyright 1995 - 2005