Astigmatism  and lasik teatment
lasik patient stories
lasik FAQ
lasik in Istanbul
 
De Technologie

 

Alleen de beste laser is goed genoeg

EyeSTAR LASIK Institut beschikt over de meest geavanceerde apparatuur op lasergebied. Er wordt gewerkt met de meest accurate en ultramoderne 400Hz flying Allegretto Eye-Q flying spotlaser, ontwikkeld door de firma Wavelight. Deze laser is speciaal ontwikkeld met en voor oogchirurgen om het hoogste niveau van veiligheid en kwaliteit te waarborgen voor de patiënt.

EyeSTAR LASIK Institut Wavelight Allegretto Wave Eye-Q 400Hz
Snelheid - Precisie - Beter zicht

De nieuwe Allegretto Wave Eye-Q is het eerste toestel dat de chirurg de mogelijkheid biedt om voor de patiënt de meest optimale behandeling te kiezen uit alle mogelijkheden die tegenwoordig voorhanden zijn in de refractieve oogchirurgie.

Aanpassing van de Q-waarde
Het corrigeren van de asfericiteit van het hoornvlies (beter bekend als de "Q-Value") kan een invloed hebben op het zicht van de patiënt in donkere (scotopic) en halfdonkere (mesopic) omstandigheden. De nieuwe "Q-Value Adjustment" software maakt het voor de chirurg mogelijk om de asfericiteit van het hoornvlies van de patiënt gepersonaliseerd te behandelen. Een bijkomend kenmerk van deze software is dat ze het mogelijk maakt om optische zones, overgangszones en correctiewaarden fijner te corrigeren. Als aanvulling op een gepersonaliseerde behandeling via de A-CAT (wavefront guided) en T-CAT (topography guided) methode, voegt de Q-Value Adjustment software nu een vierde dimensie toe aan de behandeling van refractieve oogafwijkingen. Op die manier wordt een behandeling meer dan ooit aangepast aan de individuele noden van de patiënt.

Snelheid
Een efficiënte behandeling met een hoge laserfrequentie verlaagt de kansen op uitdroging van het hoornvlies en reduceert het aantal externe factoren die een invloed kunnen hebben op het resultaat van de behandeling. Om de refractieve procedure zelf te optimaliseren, werd de laserfrequentie verhoogt van 200 Hz in de ALLEGRETTO WAVE naar 400 Hz in de nieuwe ALLEGRETTO WAVE Eye-Q. Dit maakt van de ALLEGRETTO WAVE Eye-Q de snelste excimer laser die momenteel op de markt te vinden is! Voortaan kan de chirurg een myopie of bijziendheid van 6 dioptrie corrigeren met een optische zone van 6,5 mm diameter in 15 seconden, terwijl dezelfde behandeling 30 seconden duurde met de ALLEGRETTO WAVE. Ook de frequentie van de eye-tracker werd in overeenstemming met de snelheid van de laser opgetrokken tot 400 Hz, wat betekent dat de blik van de patiënt nog nauwgezetter gevolgd wordt. Het spreekt voor zich dat de hogere frequentie niet alleen medische voordelen heeft, maar ook bijdraagt tot het comfort van de patiënt tijdens de behandeling.

EyeSTAR LASIK Institut Eyetracker
Cross Lines
In de ALLEGRETTO WAVE Eye-Q werd een cross line projector geïntegreerd. Dit apparaat helpt de chirurg om het oog van de patiënt nog juister te positioneren voor elk type behandeling, waardoor astigmatisme en aberraties van een hogere orde nog preciezer gecorrigeerd kunnen worden.


Wavefront geoptimaliseerde ablatieprofielen
De ALLEGRETTO WAVE excimer lasers waren de eerste lasers die gebruik maakten van wavefront geoptimaliseerde ablatieprofielen. Hierbij worden een aantal karekteristieken van wavefront geleide behandelingen geïntegreerd aan conventionele niet-wavefront geleide behandelingen. Bij laseringrepen die niet wavefront guided uitgevoerd worden, bestaat de kans dat de asfericiteit van het hoornvlies veranderd wordt in de perifere correctiezone. De sferische aberraties die daardoor ontstaan kunnen hinderlijk zijn voor het nachtzicht en het zicht in halfduistere omstandigheden. De door Wavefront geoptimaliseerde ablatieprofielen werden ontwikkeld om deze sferische aberraties van het hoornvlies na de laserbehandeling te voorkomen en hierdoor zichtproblemen zoals halo’s, sterbeelden, enz. te minimaliseren.

Laserstraal met kleine diameter
Dankzij de smalle laserstraal met een diameter van 0.95 mm, werken de ALLEGRETTO WAVE lasers met een erg hoge resolutie en kunnen zij de meest fijne correcties uitvoeren op het hoornvliesoppervlak – wat noodzakelijk is voor gepersonaliseerde laserbehandelingen.

Optische zones
De kleine diameter van de laserstraal creëert de gewenste correctieprofielen met de hoogste precisie, waardoor de totale ablatiediepte geminimaliseerd wordt. Om 1 dioptrie bijziendheid te corrigeren moet 14 micron weefsel weggenomen worden (vergelijk: Bausch & Lomb 217z: 18 micron weefsel per dioptrie ! ). Dit verklaart waarom het behandelen van hoge afwijkingen met behulp van andere lasers soms niet mogelijk is, maar toch nog wel met de WaveLight ALLEGRETTO WAVE. De combinatie van wavefront geoptimaliseerde ablatieprofielen met een kleine laserstraal laat toe grote optische zones met een smalle overgangszone te creeren. Dit vermindert het risico op halo’s en andere storende visuele fenomenen na de laser behandeling.

 

EyeSTAR LASIK Institut Analyzer

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Allegro Analyser en Topolyzer.


EyeSTAR LASIK Wavelight Allegro Topolyzer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mocht u meer over onze ultramoderne laser willen weten, klik dan hier.

 

 

 

 

 

 

EyeSTAR Lasik Institute
Cumhuriyet Caddesi No:27/1-2 Taksim - Istanbul
Voor vragen, informatie of voor een afspraak kunt u ook contact met ons opnemen
+90 212 361 5000 (tel) +90 212 361 6040 (fax)