Astigmatism  and lasik teatment
lasik patient stories
lasik FAQ
lasik in Istanbul

DE STAD ISTANBUL

"If only one state existed on earth, Istanbul would be the capital"

Napoléon Bonaparte

Een reis naar Istanbul is een reis naar het verleden van een grootse stad, maar tegelijkertijd een reis naar het heden van een moderne stad met al haar charmes en tegenstrijdigheden. Ooit was deze stad onder de naam Constantinopel de hoofdstad van het Oostromeinse Rijk. Wie vandaag de stad bezoekt, wordt voortdurend geconfronteerd met de fascinerende geschiedenis van deze stad die werkelijk op de grens tussen oost en west ligt.

Istanbul, Turkey, mosqueDe miljoenenstad Istanbul (12 - 13 miljoen inwoners) is de grootste stad van de republiek Turkije. Het was de vroegere hoofdstad van het Osmaanse Rijk en daarvoor van het Oostromeinse en het Byzantijnse Rijk. Istanbul ligt aan de zeeëngte die Bosporus (of Bosphorus) genoemd wordt en die de Zwarte Zee met de Zee van Marmara en de Egeïsche zee verbindt. In de Bosporus eindigt ook de zogenaamde 'Gouden Hoorn'. Dit is de 7 km lange monding van meer landinwaarts gelegen rivieren. Deze monding dankt zijn naam aan de weerkaatsing van het zonlicht op het water. Hierdoor geldt de 'Hoorn' als een van de mooiste baaien ter wereld. Deze monding scheidt het oude stadsdeel 'Stanboel' ten zuiden van de baai van het nieuwere stadsdeel 'Beyoglu', ten noorden van de baai. Twee bruggen (de Galatabrug en de Atatürkbrug) verbinden de beide delen

De stad strekt zich uit over twee continenten (Europa en Azië) want aan beide kantenBosphorous Bridge, Istanbul, Turkey van de Bosporus heeft het stedelijk gebied zich erg uitgebreid. Groot-Istanbul beslaat meer dan 400 km². Istanbul is niet alleen een historische stad, maar ook het economisch hart van de moderne Turkse Republiek. Een ononderbroken vloot van olietankers en handelsschepen vaart dagelijks door de Bosporus.

Op cultureel vlak wordt pas de rijkdom van de stad duidelijk. Het enorme aantal musea, kerken, moskeeën, paleizen, bazars en mooie idyllische plekjes lijkt oneindig. Wanneer men tijdens de zonsondergang aan de oever van de Bosporus het rode avondlicht ziet weerspiegelen in de vensters aan de overzijde, dan begrijpt men waarom vele eeuwen geleden vele kolonisten op deze plek zijn neergestreken en waarom iedereen altijd deze glorieuze stad heeft willen bezitten.

Voor algemene informatie over Istanbul
www.istanbul.com

voor informatie over de festivals en kulturele organisaties
www.istfest.org/eng/indexeng.htm

Istanbul, TurkeyWeerberichten in Istanbul / Turkije
http://www.meteor.gov.tr/

 


GENIET VAN ISTANBUL !!!!

er="0">
Copyright 1995 - 2005